Påskskoj

Påskskoj 2021

Innehållsförteckning

Vad hittar du och din hund på nu under påsken? Här tipsar vi om lite roligt påskskoj som ni kan göra tillsammans. Dela gärna med dig om vad just du och din hund hittar på (#träningpåeravillkor @hundopi).

 1. Sitt kvar
 2. Tunnelinkallning
 3. Godisträd
 4. Åttan
 5. Du kan inte ta mig
 6. Balansera på något
 7. Öppna påskägg

1. Sitt kvar

I den här övningen är det viktigt att vara tydlig med när din hund får gå upp. Säg sitt. När din hund sätter sig säger du din belöningssignal, exempelvis ”bra”, ger en belöning och sedan ditt frikommando, exempelvis ordet ”varsågod eller fri” för att din hund ska veta att den inte behöver sitta längre.

Det här kan vara svårt för din hund och det är viktigt att ta små steg. Börja med att få din hund att sitta utan att den blir störd.

När din hund förstår att den ska sitta kan du kan börja med att stå framför din hund och gå något steg bara. Kom ihåg att vara nära din hund.

Det är viktigt är att alltid belöna där din hund sitter innan den har rest sig. Anledningen till det är att det blir lättare att sitta kvar då. Genom att belöningen kommer till din hund blir platsen den sitter på värdefull.

När det går att ta något enstaka steg kan du försvåra med att ta ett steg i taget tills du till slut har kunnat gå hela varvet Slot Terbaru runt din hund. Tänk på att skynda långsamt och att din hund måste förstå att den ska sitta kvar innan du börjar göra det svårare.

2. Tunnelinkallning

Den här övningen hjälper dig att få din hund att vilja komma hela vägen fram till dig, samtidigt som du får en extra inkallningssignal när du står bredbent. I början gör du övningen på kort avstånd. En koppellängd ungefär är lagom. Det går att göra övningen både med och utan koppel.

 • Börja med att ställa dig bredbent med din hund framför dig.
 • Kasta en godis bakåt mellan dina ben och säg ditt inkallningsord (exempelvis kom, godis, här eller hit).
 • När din hund springer mellan dina ben vänder du dig om och upprepar.
 • Försök att hålla ett ganska högt tempo. De flesta hundar tycker att det är roligare då.
 • Du kan försvåra genom att öka avståndet, eller genom att lägga till störningar runtomkring.

3. Godisträd

Godisträd är en enkel aktivering som ofta är väldigt uppskattad. Det hör kanske inte till vanligheten att godis växer på träd, men Slot Gacor Hari Ini du kan skapa skatter där de inte finns genom att stoppa in godbitar i träder och låta din hund leta efter dem.

 • Hitta ett lämpligt träd
 • Pilla dit godbitar
 • Visa din hund trädet
 • Leta gemensamt efter godbitarna

Du kan variera mellan att låta hunden se när du lägger dit godbitarna och att preparera trädet i förväg om du inte vill att hunden ser när du pillar dit godbitarna. Ett tips är att variera vilka träd du använder. På så vis får din hund inte en för stor förväntan på ett specifikt träd.

4. Åttan

Börja med att ha godis i båda händerna. Då blir det lättare för dig att belöna snabbt där du vill att hunden ska vara.

 • Locka hunden med hjälp av dina händer och godbitarna
 • Belöna ofta och variera var i åttan din hund får sin belöning
 • Vartefter rörelsen blir med naturlig kan du börja glesa ut belöningen
 • Prova att ta bort godiset ur händerna och att låta din hund följa dina rörelser. Ta sedan fram en godbit och belöna.

Genom att du använder både dina händer och att dina ben med stor sannolikhet rör sig blir det också en hjälp för hunden avseende vad den ska göra. Du kan försvåra genom att minska dina rörelser och genom att be hunden fortsätta under en längre tid.

5. Du kan inte ta mig

Du kan inte ta mig är en övning som de flesta hundar tycker är buskul. På den här filmen använder jag mig av stolar, men det går bra att använda dig av precis vad som helst. Andra exempel är soptunna, parkbänk och bord.

 • Börja med att slänga iväg en godbit
 • Spring iväg
 • Din hund jagar dig
 • Ge godbit när den är ikapp
 • Spring iväg

6. Balansera på något

Att balansera på och mot saker är något som hjälper till med både kroppskontroll och ökat självförtroende. Dessutom blir promenaden mer spännande när omgivningen plötsligt förvandlas till en möjlig hinderbana.

Träna utifrån din hunds förutsättningar och var noga med säkerheten. Regn, is och löv är några exempel som kan göra att det blir halt och då är det extra viktigt att vara försiktig. Var noga med att finnas där och hjälpa din hund så att bocoran slot rtp den kan känna sig trygg med att inte ramla.

Börja med att locka upp din hund på föremålet, antingen med två tassar mot, eller med alla fyra tassar på det du vill att den ska balansera på. Om du vill och det är ett lämpligt föremål kan du be din hund sitta eller ligga. Därefter hjälper du hunden ner och letar reda på nästa sak att balansera mot.

En extra utmaning är om det hunden ska balansera på dessutom är rörligt. Exempelvis en vagn eller en gunga.

Prova dig fram och hitta vad som är roligt och utmanande i balansväg just för er.

7. Öppna påskägg

Vad vore påsken utan påskägg? Fyll ett påskägg med lite hundgodis, eller hundmat. Eller varför inte en leksak? Låt din sedan din hund få upptäcka tjusningen med att öppna det och hitta innehållet.

Lycka till! Vi önskar er en riktigt glad och trevlig påsk.

Varukorg
Påskskoj 2021

Innehållsförteckning